Om man tar en promenad på stan en vanlig vårdag så ser man det ena caféet efter det andra och restaurangerna är nästan staplade på varandra och då undrar man hur svårt det egentligen kan vara att starta ett eget litet fik. Det är en dröm jag har haft i flera år, att äga ett litet företag där jag serverar kaffe, te, lite fika och enklare måltider men jag har aldrig vågat ta steget fullt ut. Tänk om ingen vill besöka just mitt ställe? Tänk om det blir krångel med leverantörer? Tänk om... Ja det var ju just det, alla dessa "tänk om" som hindrar mig att uppfylla min dröm.
Att våga ta steget
Nu har jag bestämt mig för att släppa sargen och börja våga lite grand. Jag ska se till att min dröm inte längre är en dröm och börja satsa på det jag alltid velat göra. Men det krävs lite planering innan jag startar. För det första så behöver jag ha en bra plan för hur min verksamhet ska se ut, sen behöver jag en lämplig lokal och till sist behöver jag också knyta kontakter med leverantörer. Jag tror inte jag klarar det på egen hand så därför har jag letat upp en konsult inom restaurang som jag tror kan hjälpa mig på vägen. Attenda heter de och de har de kunskaper jag behöver, de kan hjälpa mig redan från planeringsstadiet och med dem vid min sida så kommer det nog att gå bra! Hoppas vi ses på mitt café i sommar!
Andra inlägg
- Viktigt med bra knivar i köket
- Bjärekyckling eller majskyckling - vad är skillnanden?
- Stopp i avloppet - får inte hända
- Hur länge ska en spis hålla?
- Byta mat mot proteinpulver?
- Bästa tipsen för flytten
- Unna dig lite lyx med löjrom
- Bjud på fisk till mors dag
- Gott med semlor
- Ett ostparadis i Falköping